Texels Kookboek - Gefrituurd ijs in een aardbeiensoepje

Ingrediënten
200 gr paneermeel 200 gr amandelschaafsel 40 gr suiker 2 eieren
1 l vanille-roomijs 200 gr aardbeien 20 gr poedersuiker paar druppels aceto balsamico
scheutje passoa

Hulpmiddelen

Voorbereiding

Vanille-roomijs halen bij ijsboerderij Labora.
Aardbeien halen bij Reuzenaardbei.
Amandelschaafsel grof hakken.
Van vanille-roomijs ijsbollen knijpen, bij voorkeur één dag van te voren, zodat de bollen goed hard aan kunnen vriezen.

Bereiding

150 gr paneermeel met 150 gr amandelschaafsel en de suiker mengen, de eieren loskloppen. Haal een bol ijs als eerste door de overgebleven paneermeel, vervolgens door het losgeklopte ei halen en vervolgens goed door het paneer/amandel mengsel halen, dan de bollen in de vriezer leggen.

Een uurtje wachten en dit nog 2 keer herhalen. Vervolgens de bollen alleen door het amandelschaafsel halen en in de vriezer leggen.

Aardbeien ontdoen van kroontje, wassen, goed laten uitlekken en droogdeppen. Aardbeien vervolgens mengen met de poedersuiker en een scheutje passoa (naar smaak). Vervolgens de massa pureren, naar eigen smaak een paar druppels alceto balsamico toevoegen. De soep vervolgens verdelen over 2 soepborden.

Bak in een pannetje frituurolie van 180 graden de ballen kortstondig totdat ze lichtbruin zijn. Neem de ballen direkt uit de olie en leg even op keukenpapier voor overtollige olie, leg een bolletje direkt in de aardbeiensoep en serveer onmiddellijk.

Serveertip

Eet smakelijk !!